Nederlands   English   

Nederlands   English   

De schakel tussen uw product en techniek

A.E. de Wit, Bovenkarspel

Firma A.E Wit heeft zijn twee-laagskas omgebouwd naar een drie-laagskas. Daarmee is de productie circa 25%-30% uitgebreid. Daarbij zijn ook nieuwe technieken  toegepast zoals LED verlichting en ontvochtiging door condensdroging in de onderste teeltlaag.

Agrofocus heeft het technische ontwerp gemaakt waarbij ook de inpassing van de condensdrogers in het luchtverdeelsysteem hoorde. Een puzzelstukje zeker ook gezien de zeer beperkte ruimte tussen de teeltlagen. De LED verlichting moest ook immers geen last van schaduwwerking van luchtslurven hebben. Een uitdaging die we graag zijn aangegaan en opdrachtgever de uitspraak ontlokte “Wat zijn we blij dat we er jullie bijgehaald  hebben”.

8m hoge Venlokas met knikdek

De aansluitende investering was de 8m hoge Venlokas. Dankzij een uitgekiende positie van de in- en uitlaatluiken kan erin zowel gedroogd als bewaard worden mét gebruik van voorverwarmde lucht uit de bestaande kassen. De vloer is voorzien van vloerverwarming, want “je weet nooit wat je er in de toekomst mee gaat doen” aldus Ad. De ketelinstallatie is op de verdiepingsvloer geplaatst, boven de watertechnische ruimte.

"Wat zijn we blij dat we er jullie bijgehaald hebben."