Nederlands   English   

Nederlands   English   

De schakel tussen uw product en techniek

Florex, Grootebroek

Florex BV is begin jaren 20 opgericht door Gerrit Jan Klumpenhouwer. Ondertussen is het bedrijf in handen van Gertjan en Wim Klumpenhouwer. Florex is gespecialiseerd in het verpakken en verhandelen van bloembollen, zaden en artikelen voor de eetbare tuin en doet dit wereldwijd. het bedrijf is groeiende en toe aan een volgende stap.

Op het voormalige veilingterrein was voldoende ruimte om een aantal hallen bij te bouwen met laadkuil. Elke hal heeft zijn eigen identieke kleur staalconstructie.

De ambitie van Florex is om binnen enkele jaren energie-neutraal te zijn. Deze ambitie resulteerde in een relatief ‘zwaar geïsoleerd’ gebouw met reflecterende witte platte daken, de omschakeling naar een warmtepomp en vele andere aanpassingen. Hierdoor kon Florex voldoen aan de zogenaamde GPR-eisen voor duurzaamheid. Hierbij worden 5 thema’s gewaardeerd op een schaal van 1-10. Het betreft energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Om voor subsidie in aanmerking te komen hebben ze elk onderdeel tenminste 8,0 gescoord  .

 

"Zo ziet duurzaamheid er in de praktijk uit"